RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama fornøyd med forlik om innvandringspolitikk

Washington (NTB-Reuters-DPA): USAs president Barack Obama stiller seg bak et tverrpolitisk forslag til reform av innvandringspolitikken som nå er utarbeidet i Senatet.

- Det er godt nytt at republikanere og demokrater for første gang på mange år ser ut til å være rede til å løse dette problemet sammen, sa Obama i en tale i Las Vegas tirsdag kveld.

Det nye reformforslaget går blant annet ut på at ulovlige innvandrere i USA skal kunne få midlertidig oppholdstillatelse mot at de registrerer seg hos myndighetene og betaler en bot.

I forslaget forutsettes det imidlertid at strengere grensekontroll må komme på plass før de nye reglene kan tre i kraft.

Ifølge Obama er det nødvendig at Kongressen nå skrider til handling for å finne en løsning for de anslagsvis 11 millioner papirløse innvandrerne i USA. Han betegner det nye forslaget som er lagt fram, som «veldig oppmuntrende».

Men hvis Kongressen ikke får vedtatt noen ny lov innen rimelig tid, sier Obama at han selv vil legge fram et lovforslag og forlange at Kongressen tar stilling til det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere