RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama forsvarer massiv overvåking

(Scanpix)
- Ingen lytter på telefonsamtalene dine. Det er ikke det dette programmet handler om, sier han.

USAs president Barack Obama forsvarer overvåkingen av telefoner og nettsider som er blitt rullet opp de siste dagene. Ifølge ham er tiltakene lovlige og nødvendige.

- Ingen lytter på telefonsamtalene dine. Det er ikke det dette programmet handler om, forsikrer Obama.

Han forteller at han først var skeptisk til overvåkingstiltakene. Men til slutt konkluderte han med at de var nødvendige for å sikre USA mot terrorangrep.

Ifølge Obama er det positivt med en debatt om veiingen av hensynet til nasjonal sikkerhet mot hensynet til privatlivets fred.

- Men jeg mener det er viktig å være klar over at man aldri kan være 100 prosent sikker og samtidig 100 prosent privat og ubrydd. Som samfunn er det noen valg vi må ta, sier han.

Presidenten understreker samtidig at både Kongressen og rettsvesenet gjentatte ganger har gitt grønt lys til overvåkingen.

Det var den britiske avisa The Guardian som først kom med avsløringene om at den militære etterretningstjenesten NSA hadde fått tilgang til opplysninger om telefontrafikken til flere millioner kunder hos Verizon.

Siden er det kommet ytterligere avsløringer om at etterretningen har fått tilgang til serverne til selskaper som Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube og Apple. Flere av selskapene har avvist påstandene om de utleverer opplysninger til amerikanske myndigheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere