Obama forteller om sin største frustrasjon

HINDRINGER: President Barack Obama har møtt mye motstand i Washington D.C, men ingen andre politiske områder har gitt ham mer frustrasjon enn spørsmålet om våpenkontroll. Her er han fotografert på Capitol Hill.

HINDRINGER: President Barack Obama har møtt mye motstand i Washington D.C, men ingen andre politiske områder har gitt ham mer frustrasjon enn spørsmålet om våpenkontroll. Her er han fotografert på Capitol Hill. Foto: Larry Downing (Reuters)

På et svært felt hadde Barack Obama håpet å gjøre mer.

I et lengre intervju med BBC, forteller Barack Obama at hans største frustrasjon som president, er at han ikke har klart å få vedtatt «mer fornuftige lover for våpenkontroll».

I hele sin presidentperiode har Obama forsøkt å få vedtatt strengere lover for våpenkontroll. Det har han mislyktes med.


Tallenes tale

Presidenten sier at på dette området har han opplevd «flest hindre og mest frustrasjon».

- Hvis du ser på hvor mange amerikanere som har blitt drept i terrorhandlinger siden 11. september 2001, så er det mindre enn hundre. Derimot har titusener blitt drept med skytevåpen i voldshandlinger, sier Obama.

- Å ikke kunne gjøre noe på dette feltet, er svært opprørende, legger han til.

- Politikken i denne byen

Etter at ni afroamerikanske kirkegjengere ble drept i Sør-Carolina i juni, sa Obama at slike skyteepisoder ikke skjer i andre utviklede samfunn enn USA. Obama sa da også at «politikken i denne byen...», med henvisning til Washington D.C, «...stenger mange veier akkurat nå».

Også Hillary Clinton adresserte temaet etter tragedien i Sør-Carolina.

- Hvor mange uskyldige mennesker i vårt land, fra små barn, kirkegjengere og kinogjengere, hvor mange må vi se bli meiet ned før vi reagerer? sa Clinton den gang.


DREPT PÅ KINO: Få timer etter at Barack Obama hadde fortalt BBC om sin frustrasjon med amerianske politikk rundt våpenkontroll (eller mangel på sådan), åpnet en person ild i en kino i Louisiana. Foto: Paul Kieu (Ap)

Få timer etter at BBC hadde intervjuet Barack Obama, åpnet en mann ild i en kinosal i delstaten Louisiana og drepte tre personer inkludert seg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag