RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama fortsatt urolig for finanssystemet

Washington (NTB-AFP-AP): USAs president Barack Obama tror fortsatt det er en risiko for at finanssystemet kan bryte sammen.

I et TV-intervju søndag ble presidenten spurt om det er fare for sammenbrudd hvis et av de gjenværende store finansselskapene i USA går over ende.

Obama bekreftet at risikoen er til stede, og sa at USA kan få store problemer hvis ikke regjeringen setter i verk tiltak.

Han la imidlertid til at han er optimistisk med tanke på å unngå total kollaps i finanssystemet.

? Vi lærte noen lekser under den store depresjonen, sa Obama, med henvisning til den dype økonomiske nedgangen på 1930-tallet.

? Bedringen kan skje raskere enn tidligere, sa presidenten i programmet «60 Minutes» på TV-kanalen CBS.

Finansminister Timothy Geithner skal mandag legge fram nye tiltak for å lokke private investorer til å sette penger i spesielle fond som skal hjelpe banker med å bli kvitt såkalte råtne lån. Planen er å bruke rundt 100 milliarder dollar av statens midler på dette initiativet, som regjeringen håper vil gjøre bankene mer villige til å låne ut penger.

Skandalen har utløst raseri både blant politikere og vanlige amerikanere, og Representantenes hus stemte nylig for å øke skattesatsen på denne typen bonuser til 90 prosent.

Obama advarer imidlertid mot at en slik skatt kan være i strid med grunnloven. Han understreker at han ikke vil la politiske beslutninger bli styrt av sinne, men lover å treffe tiltak som vil få finansselskapene på Wall Street til å forstå at de må legge om måten de driver forretninger på. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere