RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama gir araberledere håp om Midtøsten-fred

Kairo (NTB-DPA-Reuters): Barack Obama strakk ut en forsonende hånd til den muslimske verden i sin innsettelsestale. Arabiske ledere setter nå sin lit til at den nye presidenten klarer å løse krisen i Midtøsten.

Barack Obama gjorde det klart i talen tirsdag at han ønsker å starte med blanke ark overfor den muslimske delen av verden.

- Til den muslimske verden vil jeg si at vi ønsker en ny vei framover, basert på felles interesser og gjensidig respekt, sa den ferske presidenten.

George W. bushs presidentperiode var preget av et anstrengt forhold til den muslimske verden, men også Obama hevet en advarende pekefinger.

- Dere som klamrer dere til makten ved hjelp av korrupsjon, svik og undertrykking av kritiske røster skal vite at dere er på gal side av historien. Men vi vil gi dere hånden om dere er villige til å åpne nevene deres, sa Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere