*Nettavisen* Nyheter.

Obama glad for rettskjennelse om innvandring

Washington (NTB-Reuters-AFP): USAs høyesterett sier nei til deler av delstaten Arizonas innvandringslov. President Barack Obama er glad for kjennelsen, men er likevel bekymret over visse sider av loven som fortsatt står i kraft.

Motstandere av innvandringsloven hevder at den kan virke diskriminerende, spesielt for spanskættede innbyggere i de sørvestlige delene av USA. Loven gir politifolk fullmakt til å stanse og kreve bevis for statsborgerskap fra alle de mistenker kan være ulovlige innvandrere.

Denne bestemmelsen opprettholdes, noe Obama var lite tilfreds med mandag. - Jeg er fortsatt bekymret for hvordan det vil slå ut i praksis, når politiet får i oppdrag å sjekke identitet på ren mistanke om ulovlig opphold, sa presidenten.

- Ingen amerikaner skal måtte ha en mistankens sky hengende over hodet bare på grunn av utseendet. Vi må sørge for at folk som skal håndheve loven i Arizona, ikke gjør det på en slik måte at alminnelige menneskers statsborgerlige rettigheter blir undergravd, fortsatte Obama,

Han erklærte seg samtidig tilfreds med at høyesterett nå har satt klare grenser for hvor mye myndighetene i Arizona kan blande seg inn i USAs nasjonale innvandringspolitikk. Denne politikken kan bli et hett tema i presidentvalgkampen senere i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.