RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama godkjente hevingen av gjeldstaket i USA

Rancho Mirage (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama signerte lørdag vedtaket som hever den amerikanske statens gjeldstak.

Senatet godkjente onsdag forslaget om å heve taket for hvor mye lån de føderale myndighetene kan ta opp. Med 55 mot 43 stemmer fulgte senatorene opp vedtaket fra Representantenes hus dagen før.

Obama signerte forslaget mens han var på ferie i det sørlige California lørdag. Dermed kan USA fortsette å ta opp lån fram til mars 2015.

Enigheten blir sett på som en milepæl i den sterkt splittede Kongressen, der republikanerne gjentatte ganger har stemt ned forslag om budsjett og heving av gjeldstak.

Men denne uken gikk de med på å heve gjeldstaket uten de betingelsene som tidligere er blitt stilt. Enkelte republikanere, blant dem partiets flertallsleder John Boehner, har tidligere ville sette som krav at pensjonene til krigsveteraner øker.

Grensen for hvor mye penger USAs føderale myndigheter kan låne, har vært gjenstand for bitter politisk konflikt en rekke ganger de siste årene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere