RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Saul Loeb (Ap)

Obama grep ordet på supertirsdag

Sist oppdatert:
Holdt sin første offisielle pressekonferanse.

Washington (NTB): USAs president Barack Obama holdt tirsdag sin første offisielle pressekonferanse på fem måneder, samme dag som Republikanerne gikk til valgurnene i ti delstater.

Den såkalte supertirsdagen er en avgjørende begivenhet i Republikanernes nominasjonskamp. Men at Barack Obama la sin pressekonferanse til akkurat denne dagen, ja, det var bare en tilfeldighet, fastholdt presidentens medarbeidere i Det hvite hus.

De avviste alle anklager om at presidentens pressekonferanse egentlig var et forsøk på å stjele rampelyset fra de republikanske kamphanene.

Obama lot imidlertid ikke sjansen gå fra seg til å markere avstand til sine rivaler. Ifølge ham opptrer flere av dem som krigshissere.

- Når jeg ser med hvilken selvfølgelighet noen av disse menneskene snakker om krig, påminnes jeg om kostnadene ved krig. Jeg påminnes om avgjørelsene som jeg må ta når jeg sender våre unge menn og kvinner ut i strid, og om følgene det har for deres liv, for vår nasjonale sikkerhet og for vår økonomi, sa Obama.

Ifølge ham framstår krigstruslene som retorikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere