RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama har redusert misnøyen i USA

Washington (NTB-AFP): Antallet misfornøyde amerikanere har falt siden Barack Obama overtok som president, viser en fersk meningsmåling.

21 prosent av de spurte sier nå at de er fornøyde med utviklingen i USA, viser målingen som er utført av Gallup.

Selv om tallet er lavt, er det tre ganger så høyt som i oktober da George W. Bush fortsatt var president og bare 7 prosent av fornøyde.

Da Barack Obama flyttet inn i Det hvite hus, var 14 prosent fornøyde med tingenes tilstand i USA.

Økningen i antallet fornøyde kommer selv om de økonomiske indikatorene er minst like dystre som tidligere, konstaterer analytikeren Jeffrey Jones i Gallup.

Endringen i folks syn på utviklingen skyldes derfor trolig at Obama de siste ukene har satt søkelyset på, og lovet å løse de store problemene landet står overfor, og at han har lansert store tiltakspakker.

Sist pessimismen virkelig rådet i USA, var da prisene steg og det var mangel på bensin under president Jimmy Carter i 1979.

Den gang var bare 12 prosent fornøyde med utviklingen, og det tok to år og et presidentvalg der Ronald Reagan gikk seirende ut før misnøyen igjen var snudd til optimisme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere