- Obama og hans administrasjon har sådd frø for hat og hevn mot USA, sier Osama bin Laden i en tv-tale som ble sendt på TV-kanalen Al Jazeera onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Han sa videre at Obama fortsetter i fotsporene til George W. Bush og ba amerikanerne være forberedt på konsekvensene av politikken til Det hvite hus.

«Blodig beskjed»
- La det amerikanske folk forberede seg på å fortsette å høste det lederne av Det hvite hus sår i de neste år og tiår, sier bin Laden.

Bin Laden sier at USAs politikk overfor Pakistan har skapt fiendskap blant muslimer.

Al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahri sier en en lydfil som ble publisert på en islamistisk nettside tirsdag at muslimer hadde mottatt Obamas «blodige beskjed», som var en henvisning til Obamas sjarmoffensiv i Midtøsten.

Drar videre til Kairo
USAs president Barack Obama er onsdag på besøk i Saudi Arabia for å diskutere Midtøsten-konflikten, Iran og oljepolitikk.

Obama vil overnatte i Saudi-Arabia før han drar videre til Kairo, hvor han skal holde en tale det er stilt store forventninger til.

- Nullstille vår relasjon
Presidentens talsmann, Robert Gibbs, sa tidligere at talen handlet om å «nullstille vår relasjon til den muslimske verden».

Obama selv har advart mot å forvente for mye av talen, som han selv omtalte som et første skritt til en åpnere dialog med muslimene.