RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama hyllet astronautene fra Apollo 11

Washington (NTB-AFP): President Barack Obama sparte ikke på hyllesten da han mandag tok imot astronautene som for 40 år siden ble de første og hittil eneste til å lande på månen.

- Det er svært sjelden at jeg tar imot tre slike ikoniske skikkelser, sa en smilende Obama da han ønsket Neil Armstrong, Buzz Aldrin og Michael Collins velkommen til Det hvite hus.

Presidenten omtalte de tre aldrende astronautene fra Apollo 11-ferden som «ekte amerikanske helter», og fortalte levende om hvordan han selv opplevde det historiske øyeblikket i 1969 som barn på Hawaii.

- Jeg tror nok at vi alle husker det øyeblikket der menneskeheten endelig rev seg løs fra denne planeten og ble i stand til å utforske stjernene, sa Obama.

Selv satt han på bestefarens skuldre da romkapselen med de tre astronautene landet i Stillehavet etter den vellykkede ferden tilbake til jorda.

- Jeg husker at jeg viftet med amerikanske flagg og at bestefar fortalte meg at Apollo-ferden var et eksempel på hvordan amerikanerne kan gjøre alt de setter seg fore, sa Obama. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere