RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama inviterer Hollande til Washington

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters-DPA): USAs president Barack Obama inviterer Frankrikes nye president François Hollande til samtaler i Washington denne måneden.

Obama har invitert Hollande til samtaler før NATO-toppmøtet i Chicago 20. og 21. mai. Og ifølge en uttalelse fra Det hvite hus er ikke forholdet mellom USA og Frankrike svekket av at sosialisten Hollande vant presidentvalget.

- Forbindelsen er like sterk i dag som den var forrige uke, sa talsmann Jay Carney. Nicolas Sarkozy som tapte presidentvalget søndag, var viden kjent for å være svært proamerikansk.

Men ifølge Hollandes valgkampleder Pierre Moscovici ringte Obama til Hollande på søndag og gratulerte ham med seieren. Samtidig inviterte han ham til Camp David, hvor lederne for G8-landene skal møtes 18. og 19. mai.

- Han foreslo også et møte før samlingen, sier Moscovici.

Hollande skal tas i ed som president i Frankrike 15. mai. Noe av det første han gjør etter det, er å reise til Berlin for å møte Tysklands statsminister Angela Merkel. Reisen til Washington vil skje etter besøket i Tyskland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere