Gå til sidens hovedinnhold

- Obama kom best ut av budsjettstup-dragkamp

Washington (NTB-Reuters): President Barack Obama kom styrket ut av dragkampen om det såkalte budsjettstupet, viser en fersk undersøkelse.

Undersøkelsen er utført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters og viser først og fremst at amerikanere flest ikke ble beroliget av avtalen som ble inngått i tolvte time for å unngå at USA ble kastet utfor stupet - en serie skatteskjerpelser og offentlige utgiftskutt som trolig ville sendt landet ut i en ny resesjon.

33 prosent sier at president Obama og Demokratene fortjener mest anerkjennelse for avtalen som ble inngått 2. januar. Bare 11 prosent synes Republikanerne kan ta mesteparten av æren.

- Det er mye usikkerhet hos amerikanerne og ingen klar vinner. Men, generelt kom Demokratene, og spesielt Obama, best ut av det, sier Clifford Young hos Ipsos.

Mer enn to tredeler av de spurte sier at de frykter nye skatteøkninger eller kutt i statlige ytelser når den midlertidige avtalen utløper i slutten av februar. 81 prosent sier at de er redd for at økonomien vil forverre seg.

Når avtalen utløper, må Kongressen heve maksimumsbeløpet for den amerikanske statsgjelden, det såkalte gjeldstaket. Hvis det ikke blir enighet om å heve gjeldstaket, vil USA misligholde gjelden sin. 70 prosent oppgir at de er bekymret for at dette kan skje. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?