RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama kommer til Norden på fredag

Foto: JASON REED (AFP)
Sist oppdatert:
Barack Obama kommer likevel. - Gleder meg til å møte ham, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg.

Tidligere i år ble det kjent at USAs president Barack Obama vurderte å besøke København denne høsten for å støtte hjembyen Chicago som OL-vert i 2016.

For noen uker siden ble det opplyst at presidenten heller sender kona Michelle Obama for å påføre innflytelse når Den Internasjonale olympiske komité (IOC) skal ha avstemning over vertslandet for sommer-OL om syv år.

Kommer på fredag
Mandag ble det imidlertid kjent at Obama likevel tar turen sammen med kona til København førstkommende fredag.

- Obama vil forsøke å få Den internasjonale olympiske komité, som møtes på fredag i København, til å støtte hans hjemby Chicago og avholde lekene der, sier talsperson for Det hvite hus, Bill Burton, i en uttalelse.

IOC-medlem Gerhard Heiberg er svært begeistret over nyheten fra Det hvite hus, og mener dette vil styrke Chicagos sjanser til å bli valgt som OL-by.

- Ja, det tror jeg. Han har såpass personlighet og er såpass populær. Jeg tror det er veldig fornuftig sett med Chicagos øyne at han stiller opp, sier Heiberg til Nettavisen.

- På den ene siden så er det veldig positivt at han kaster lys og gjør prestisjen større. Men på en annen side må det ikke overskygge de andre byene som er med, påpeker Heiberg.

Chicago kjemper om sommer-OL mot Tokyo, Madrid og Rio de Janeiro.

- Han er en stor stjerne hos meg
Obamas besøk til København betyr at Heiberg får møte presidenten personlig, noe han setter stor pris på.

- Det synes jeg er veldig hyggelig. Han er en stor stjerne hos meg, sier Heiberg, som reiser ned til København senere i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere