RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama krever at Iran løslater amerikanske fanger


Nå som en atomavtale er landet med Iran, ber USAs president Barack Obama på ny at amerikanske fanger i landet blir løslatt.
Nå som en atomavtale er landet med Iran, ber USAs president Barack Obama på ny at amerikanske fanger i landet blir løslatt. Foto: Jonathan Ernst
President Barack Obama lister på ny opp navn på amerikanske fanger i Iran, og sier USA ikke vil gi seg før de får komme hjem.

– Journalist Jason Rezaian bør løslates. Pastor Saeed Abedini bør løslates. Amir Hekmati, en tidligere sersjant i det amerikanske marinekorpset, bør løslates. Iran må hjelpe oss å finne Robert Levinson, sa Obama tirsdag.

Robert Levinson forsvant etter at han dro til Iran i 2007. Washington Post og Associated Press har tidligere meldt at han dro til landet på oppdrag for CIA, i håp om å finne ut mer om landets atomprogram.

Obama har også tidligere bedt om at de tre må løslates, men det var før en atomavtale med Iran kom på plass. Avtalen, som ble landet tirsdag forrige uke, åpner for tett internasjonal overvåking av det iranske atomprogrammet. I bytte skal økonomiske sanksjoner mot Iran oppheves. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere