RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama krever øyeblikkelig løslatelse av Suu Kyi

Washington (NTB-DPA): President Barack Obama krever at militærregimet i Burma «øyeblikkelig og betingelsesløst» løslater fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Den amerikanske presidenten gjentar kravet fra FNs sikkerhetsråd i forrige uke, om løslatelse av alle politiske fanger i Burma.

Aung San Suu Kyi leder demokratibevegelsen i Burma, og har sittet i fengsel og husarrest mer eller mindre sammenhengende de siste 20 årene.

Militærjuntaen i Burma opphevet tirsdag husarresten hun har vært underlagt siden 2003, men nekter å løslate henne fordi hun nylig fikk uventet besøk av en amerikaner som svømte over en innsjø og krabbet i land ved huset hennes.

De militære hevder at Suu Kyi brøt vilkårene for husarrest da hun hjalp den forkomne mannen under tak, noe den 63 år gamle demokratiforkjemperen nektet for i retten tirsdag.

- Jeg fordømmer på det sterkeste husarresten og fengslingen, som også fordømmes verden over, heter det i en kunngjøring fra Obama.

- Det er på høy tid at regjeringen i Burma dropper anklagene mot Aung San Suu Kyi og betingelsesløst løslater både henne og andre politiske fanger, heter det videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere