RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama krøp til korset

Foto: MANDEL NGAN (Afp)
Smilet og selvsikkerheten var borte. Nå vil Obama roe ned skattetrykket og senke sverdet mot CO2-utslipp.

Det var en ydmyk Barack Obama som møtte pressen for første gang etter valgnederlaget. Borte var hans mange smil og sterke fremtoning. Obama fremsto som dyster, vel vitende at han politikk har dyttet mange amerikanere vekk fra ham, skriver AP.

Dagen etter nederlaget i mellomvalget signaliserer president Barack Obama at han er villig til å kompromisse med republikanernes ønske om å kutte skattene.

Skatter

– Mitt mål er å sikre at vi ikke får noen kraftig økning i skattene for middelklassen, sa Obama i sin første tale etter valget der demokratene tapte flertallet i representantenes hus, skriver AP.

Obama sa for øvrig ingenting om hans valgløfte om å fjerne skattevernet for rike familier. Obama har hele tiden sagt at økt skattetrykk på de rike vil hjelpe til å kutte USAs enorme budsjettunderskudd.

CO2
Under pressekonferansen i Det hvite hus gikk Obama også bort fra et lovforslag som skulle redusere CO2-utslipp fra kraftverk, biler og andre kilder ved hjelp av økonomiske insentiver. Behandlingen av lovforslaget har lenge blitt trenert i Senatet. Republikanerne har lenge kalt lovforslaget for en nasjonal energiskatt og en «jobbdreper».

– Jeg skal se nå se på andre muligheter til å adressere dette problemet. Dette var bare en måte å flå katten på, sa Obama.

Dårlig samvittighet
Presidenten åpnet pressekonferansen med å si at velgere som er frustrert over en svak økonomisk vekst har gitt republikanerne makten i representantenes hus.

Obama sa at han nå i ettertid har dårlig samvittighet fordi mange demokrater nå har mistet sine posisjoner fordi de støttet hans økonomiske stimuleringspakker, og lovforslaget om ny helselov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere