Gå til sidens hovedinnhold

Obama legger nytt press på Republikanerne

Washington (NTB-Reuters): President Barack Obama legger nytt press på Republikanerne for å få dem til å gå med på en mer langsiktig heving av gjeldstaket.

Førstkommende torsdag utløper fristen for å heve USAs gjeldstak. Dersom ikke gjeldstaket heves, vil det få alvorlige konsekvenser for både USAs økonomi og verdensøkonomien som helhet.

Etter først å ha nektet å gå med på å heve gjeldstaket, foreslo Republikanerne i Representantenes hus å heve gjeldstaket midlertidig i seks uker.

Obama kan inntil videre måtte nøye seg med en kortsiktig løsning på gjeldsproblemet, noe han likevel advarer sterkt mot.

- Det vil ikke være klokt, som noen foreslår, å sparke gjeldsbyrden foran seg langs veien noen måneder for deretter å flørte med den første gjeldsmisligholdelsen noensinne, og det midt i julehandelen, sa presidenten i sin ukentlige radiotale lørdag.

Den republikanske senatoren John Hoeven sier det nå handler om å finne den rette blandingen av forslag for å få loset en løsning på problemet gjennom både Representantenes hus og Senatet. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem