RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs president Barack Obama under tirsdagens tale i Chicago. foto:
USAs president Barack Obama under tirsdagens tale i Chicago. foto: Foto: Pablo Martinez Monsivais (AP / NTB scanpix)

Obama lover en smidig overgang

USAs avtroppende president Barack Obama lover en smidig overgangsperiode når påtroppende president Donald Trump innsettes om ti dager.

Obama sa under tirsdagens tale til folket at han har lovet Trump en smidig overgang, akkurat som George W. Bush gjorde for ham.

- Det er opp til oss alle å sørge for at våre myndigheter kan hjelpe oss å møte de mange utfordringene vi står overfor, fortsatte Obama i talen. Han sier videre at nasjonens politikk må reflektere «det anstendige folket» amerikanerne er.

I tillegg til å takke for de åtte årene som nasjonens president, ba han sine tilhengere gå i bresjen for å skape en ny samfunnskontrakt.

- Demokrati krever solidaritet. Til tross for alle våre forskjeller så står vi alle sammen i dette. Vi står og faller som ett, fortsatte Obama.

Obama, USAs første svarte president, påpeker at det aldri var realistisk å få et Amerika fritt for rasisme på åtte år. Han mener det har blitt bedre, men sier «vi er ikke der vi trenger å være». Obama, med klar adresse til Trumps uttalelser om å nekte muslimske innvandrere til USA, nevner videre at han selv forbyr diskriminering mot muslimske amerikanere.

-  De er like patriotiske som vi er, sier Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere