Gå til sidens hovedinnhold

Obama manet til samhold og innovasjon

USAs president Barack Obama vil se mer amerikansk innovasjon for å sikre den økonomiske utviklingen.

- Det er nye spilleregler. På en generasjon har vi sett en teknologirevolusjon som har endret måten vi lever på, jobber og gjør forretninger, sa USAs president Barack Obama i sin State of the union-tale i Kongressen natt til onsdag ifølge AFP og BBC News.

Han viste til at land som India og Kina har tatt mange av jobbene fra amerikanerne, men at USA nå må ta et krafttak for å komme seg ut av de økonomiske nedgangstidene og tilbake i lederposisjon.

Trakk en parallell til romkappløpet
- Vi må utkonkurrere resten av verden på innovasjon, utdanning og utbygging, sa Obama og trakk en parallell til romkappløpet på 1950-tallet, da daværende Sovjetunionen slo USA ned i støvlene med å sende satellitten Sputnik i bane rundt jorden.

- Dette er vår generasjons Sputnik («This is our generation's Sputnik moment»), var et av poengene Obamas brukte i talen.

Satsing på biomedisin og grønn energi
For to år siden sa Obama at USA måtte nå et nivå på forskning og utvikling som ikke hadde sin like siden romkappløpet. Nå varslet han at det må komme investeringer i biomedisinsk forskning, informasjonsteknologi og særlig grønn energi.

Preget av skytedramaet
Presidenten innledet sin tale med å mane til samhold på tvers av partigrensene. Under talen satt mange demokrater og republikanere side ved side som et uttrykk for samhold etter skytedramaet i Arizona for tre uker siden der kongressrepresentant Gabrielle Giffords ble alvorlig skadet.

Se nyhetsinnslag fra Associated Press om Obamas tale under.

HTML EMBED
Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken