Gå til sidens hovedinnhold

Obama: - Marihuana ikke farligere enn alkohol

Washington (NTB-Reuters): President Barack Obama mener at å røyke marihuana ikke er lurt, men at det likevel ikke er farligere enn å drikke alkohol.

I et intervju med avisen The New York Post sier presidenten at han mener straffeforfølgelsen av cannabisbrukere rammer minoritetsgrupper urettferdig hardt og at delstater som planlegger å legalisere salg og bruk av stoffet, bør gå videre med det.

- Som det har blitt grundig dokumentert, så røykte jeg marihuana som ung. Jeg mener det er en dårlig vane og en last, på linje med sigarettene jeg har røykt en stor del av livet mitt. Men jeg mener det ikke er farligere enn alkohol, sier presidenten i et intervju med avisen.

Obama sier videre at han har fortalt døtrene sine at det er en dårlig idé å røyke marihuana, «det er bortkastet og ikke spesielt sunt».

Marihuana er fortsatt ulovlig i USA i henhold til føderal lovgiving. Men 21 delstater tillater eller er i ferd med å tillate cannabis til medisinsk bruk, og Washington og Colorado har opphevet forbudet mot marihuana fullstendig. Alaska og Washington D.C. vurderer nå å følge etter. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv