Gå til sidens hovedinnhold

- Obama mislikes av 90 prosent i Pakistan

Ni av ti pakistanere misliker det amerikanske lederskapet.

Gallup har gjennomført en undersøkelse som viser at USA har en rekordlav popularitetsoppslutning hos sine allierte i Pakistan.

Undersøkelsen viser at 93 prosent av pakistanerne misliker det amerikanske lederskapet, mens bare fire prosent er fornøyd med USAs president Barack Obama.

Undersøkelsen til Gallup er basert på en meningsmåling som ble utført i Pakistan i september måned i fjor.

Historisk sett så har det amerikanske lederskapet vært lite populært blant pakistanere flest. Men populariteten begynte å synke ytterligere under Obamas første presidentperiode.

I en måling utført i mai 2011, så var 27 prosent av pakistanere fornøyd med den amerikanske presidenten. Deretter begynte populariteten å synke drastisk.

Det skyldes blant annet aksjonen mot Al-Qaida-leder Osama bin Laden, som var 1. mai 2011, den amerikanskproduserte Mohammed-filmen og stadige meldinger om at amerikanske droneangrep dreper sivile i Pakistan.

USA gikk til aksjon mot bin Ladens skjulested i Pakistan uten å få tillatelse fra pakistanske myndigheter. Mange pakistanere anser dette som et åpenbart brudd på landets suverenitet.

Mohammed-filmen, som portretterer profeten som en pedofil skjørtejeger, skapte store opptøyer i den muslimske verden. Filmen utløste også store antiamerikanske demonstrasjoner i Pakistan.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser