*Nettavisen* Nyheter.

Obama møter pårørende etter Oregon-skyting

USAs president Barack Obama reiser fredag til Roseburg i Oregon for å møte pårørende til dem som ble drept i skolekytingen på høyskolen i Oregon, opplyser kilder i Det hvite hus.

Åtte studenter og en lærer ble drept torsdag da en 26-åring åpnet ild i et klasserom på Umpqua Community College i Oregon. Ni personer ble skadd i skytingen.

26 år gamle Chris Harper Mercer tok sitt eget liv da politiet kom til stedet.

Etterlot seg skriv

I et skriv 26-åringen etterlot seg klagde han på at han ikke hadde noen kjæreste og at alle andre var gale, opplyste en representant for politiet mandag. Han sa at moren til Chris Harper Mercer har fortalt etterforskere at sønnen hadde mentale problemer.

Undervisningen ved høyskolen i Oregon blir ikke gjenopptatt før i neste uke, men noen studenter vendte tilbake mandag for å hente ut eiendeler de hadde latt være igjen da de flyktet i panikk torsdag. Andre kom sammen for å prate og få profesjonell hjelp for å bearbeide de traumer og den sorg de nå opplever.

Debatt om våpenlover

Massakren har ført til ny debatt om de liberale våpenlovene i USA. Politiet har funnet 13 våpen som knyttes til den 26 år gamle drapsmannen, seks av dem på høyskolen og sju hjemme ham.

President Barack Obama har vært tydelig på at han ønsker strengere våpenkontroll. Hillary Clinton, som er Demokratenes favoritt i presidentvalgkampen, sier at hun vil gjøre alt i sin makt for å stramme inn våpenlovene dersom hun blir president.

Clinton la mandag fram sin plan for å innskjerpe USAs liberale våpenlover. Planen går i hovedtrekk ut på å hindre voldelige kriminelle, mentalt syke og folk som er anklaget for familievold, i å skaffe seg skytevåpen.

– Jeg er fast bestemt på å gjøre noe med det, og jeg vil prøve på alle mulige vis å ta våpnene fra folk som ikke burde ha dem, sier den tidligere utenriksministeren til NBC.

Clinton sier at dersom hun blir president, kommer hun ikke til å godta at Kongressen fortsetter å blokkere innstramminger i våpenlovene. Hun varsler at hun vil bruke presidentembetets utvidede makt til å håndtere saken administrativt og overkjøre de folkevalgte dersom det blir nødvendig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag