RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama møter Dalai Lama trass i kinesisk protest

Washington (NTB-AFP-Reuters): President Barack Obama skal møte tibetanernes åndelige leder Dalai Lama i Det hvite hus neste uke, trass i heftige protester fra Kina.

En talsmann for Kinas utenriksdepartement, Ma Zhaoxu, oppfordret fredag USA til straks å legge til side planen om å møte Dalai Lama som ble kunngjort av Det hvite hus torsdag.

- Dalai Lama er en internasjonalt respektert religiøs leder og talsmann for tibetanernes rettigheter, og presidenten ser fram til å ta del i en konstruktiv dialog, sa talsmann for Det hvite hus, Robert Gibbs.

Obama er blitt kritisert for å ha utsatt møtet til etter at han besøkte Kina i november. Kina har tidligere uttrykt sterk misnøye med at Obama møter Dalai Lama, som Beijing regner som en oppvigler.

Presidenten møter Dalai Lama 18. februar i det såkalte kartrommet i Det hvite hus, ikke i det symboltunge Ovale kontor der han vanligvis tar imot statsledere.

Obama møter Dalai Lama til tross for at forholdet til Kina for tiden er spent etter at USA godkjente et større våpensalg til Taiwan, som Kina betrakter som en utbryterprovins. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere