RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama møtte Mexicos president

Washington (NTB-AP-Reuters): I sitt første møte med et utenlandsk statsoverhode sa Barack Obama mandag til Mexicos president Felipe Calderón at han vil styrke forbindelsene til Mexico når han blir president.

I valgkampen lovte Obama at han ville søke et bedre forhold til Mexico og andre land i Latin-Amerika som har klaget over at de ble ignorert av George W. Bush etter at han konsentrerte seg om Irak.

- Min melding i dag er at min administrasjon skal være klar fra dag én til å bygge et sterkere forhold til Mexico, sa Obama etter møtet med Calderón i Washington.

Calderón understreket at de to landene må samarbeide om å bekjempe organisert kriminalitet som har eksplodert i Mexico de siste årene.

Med møtet fulgte Obama opp tradisjonen som tilsier at en ny amerikansk president treffer lederne for nabolandene Canada og Mexico enten rett før eller etter at de tiltrer. Obamas første utenlandsbesøk blir til Canada. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere