Gå til sidens hovedinnhold

Obama nekter å si unnskyld

Ordkrig rundt omstridt tv-reklame

Søndag lanserte USAs president Barack Obama en TV-reklame hvor rivalen Mitt Romney anklages for å flagge ut amerikanske jobber og for å unngå skatt ved hjelp av skatteparadiser.

Like etterpå forlangte Romney en unnskyldning.

- Vi kommer ikke til å si unnskyld. Romney hevder at han har løsningen på den amerikanske økonomien på grunn av sin erfaring fra forretningsverden. Derfor synes jeg velgerne har rett til å vite nøyaktig hvilke erfaringer han har, sa Obama til TV-stasjonen WAVY.

- Slutt å syt
Borgermesteren i Chicago og Obamas tidligere stabssjef, Rahm Emanuel, var enda klarere om hva han synes

- Slutt å syt. Hvis du vil fortsette å hevde at erfaringene fra Bain Capital er nok til å fortjene nøklene til Det Hvite Hus, så må du begynne å forsvare det som skjedde i Bain Capital, var Emmanuels oppfordring til Romney under et intervju på ABC News.

I reklamefilmen på 32 sekunder langer Obama-kampanjen ut mot den republikanske presidentkandidaten.

Med Romneys noe pinlige sangopptreden fra tidligere i år som bakgrunnsmusikk, hevdes det at Romney hadde bånd til selskaper som valgte flytte arbeidsplasser til Kina og Mexico da han var sjef for investeringsselskapet Bain Capital.

- Han er ikke løsningen, han er problemet
Utflaggingen av arbeidsplasser skal ha startet året etter at Romney offisielt gikk av som sjef for investeringsselskapet, og det krangles derfor om hvorvidt Romney har vært selskapets de facto-leder etter at han offisielt gikk av i februar 1999.

Reklamen gikk på luften få dager etter at Obamas valgapparat fikk kloen i dokumenter som antydet nettopp dette.

Gjentatte ganger har Romney nektet for at han hadde noen som helst innflytelse på styret av selskapet etter 1999. Fredag sa hans kampanje at Obamas anklager var «løgnaktige».

I tillegg anklages Romney i reklamen for å ha flyttet jobber til India da han var guvernør i Massachusetts i perioden 2003 til 2007.

På slutten av reklamefilmen står det i klartekst hva Obama-kampanjen mener om Romney.

«Mitt Romney er ikke løsningen. Han er problemet.»

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley