Obama oppfordrer velgere til å forhåndsstemme

Washington (NTB-AFP-Reuters): USAs president Barack Obama oppfordrer amerikanske velgere til å gjøre som ham og avgi stemme på forhånd. I en ny meningsmåling er han igjen i tet.

Obamas kone Michelle avga forhåndsstemme mandag, og deretter fulgte hun opp med en twittermelding til ektemannen. «Hei, @BarackObama, jeg har nettopp lagt min forhåndsstemme i posten - jeg klarte ikke å vente til valgdagen! Elsker deg! - mo», skrev hun. Etter kort tid svarte Obama. «Jeg følger @MichelleObamas eksempel og stemmer tidlig, den 25. oktober. Hvis din delstat har forhåndsstemming, gjør som jeg ... - bo», skrev han.

Michelle og Barack Obama signerer twittermeldingene med henholdsvis «mo» og «bo» når det er de selv og ikke medarbeidere som har skrevet dem.

Obamas valgkampledelse ønsker å få folk til å forhåndsstemme for å sikre seg en tidlig ledelse, spesielt i delstater som kan komme på vippen i presidentvalget.

Etter den første debatten mellom Obama og hans rival Mitt Romney i forrige uke har Romney gjort et byks på meningsmålingene og tatt ledelsen foran Obama. Men de siste dagene har Obama tatt igjen mye av forspranget, og i en helt fersk måling som Ipsos har gjennomført for Reuters, er presidenten igjen i tet.

I målingen får Obama en oppslutning på 47 prosent, 2 prosentpoeng foran Romney. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.