RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama på offensiven

Washington (NTB-AFP-Reuters): Med en rundreise i viktige vippestater og en stor tale til Demokratenes landsmøte skal USAs president Barack Obama denne uka forsøke å gjenvinne initiativet i valgkampen i USA.

«Veien til Charlotte» kaller Barack Obama sin fire dager lange tur. Charlotte er byen hvor Demokratene holder sitt landsmøte fra tirsdag til torsdag.

På veien har Obama allerede vært innom Iowa, Colorado og Ohio, som alle er vippestater i valget. Mandag reiste han videre til det orkanrammede Louisiana, og derfra skulle han videre til Virginia før ankomst til Charlotte i Nord-Carolina.

I Charlotte skal Obama holde sin landsmøtetale på en stadion med plass til nærmere 74.000 tilskuere. Men spørsmålet er om han klarer å fylle setene.

Ifølge kommentatorer vil det bli pinlig for Obama om fjernsynskanalene viser bilder av tomme seter mens presidenten holder sin store tale. I 2008 fylte han slike stadioner uten problemer, men i dag er ikke tiltrekningskraften den samme.

I forkant av landsmøtet har demokrater delt ut gratisbilletter til landsmøtetalen i stor stil for å få nok folk til å komme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere