RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama: Palestinerne fortjener sin egen stat

Foto: AMMAR AWAD (Reuters)
Sist oppdatert:
Palestinerne fortjener sin egen stat, og USA er fortsatt innstilt på at det skal dannes en palestinsk stat, sier president Barack Obama.

Ramallah (NTB-AFP-Reuters): På en pressekonferanse sammen med Palestinas president Mahmoud Abbas i Ramallah torsdag opplyste Obama også at utenriksminister John Kerry skal bruke mye tid framover på å bringe israelske og palestinske synspunkt nærmere sammen.

Han fortalte at han har gjort det klart for Israels statsminister Benjamin Netanyahu at den israelske byggevirksomheten på den okkuperte Vestbredden ikke tjener fredens sak og ikke er forenlig med en tostatsløsning.

Han oppfordret palestinerne til ikke å gi opp engasjementet for fred, uansett hvor vanskelig det blir. Men han understreket at den eneste veien framover er gjennom direkte forhandlinger.

Abbas svarte med å si at fred er nødvendig og uavvendelig, og at palestinerne fortsatt tror fred er mulig.

Men han påpekte at fred ikke kan skapes gjennom vold, okkupasjon, murer, bosetninger, fengslinger, beleiring og benektelse av flyktningenes rettigheter.

Både han og Obama fordømte rakettene som militante palestinere torsdag morgen avfyrte fra Gazastripen mot Israel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere