RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama-rådgiver i Jemen under al-Qaida-offensiv

Sanaa (NTB-Reuters): En høytstående rådgiver til Barack Obama var søndag i Jemen for å møte presidenten i landet som har innledet en offensiv mot opprørere tilknyttet al-Qaida.

USA tror opprørerne i den sørlige byen Zinjibar også er ute etter amerikanske mål, ifølge en jemenittisk tjenestemann. Jemenittiske regjeringsstyrker får hjelp av amerikanske droner i kampen mot opprørerne.

President Obamas antiterrorrådgiver John Brennan møtte Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Her «gjentok han amerikansk støtte til Jemen, ikke bare når det gjelder kamp mot terrorisme, men også for å bidra med støtte slik at Jemen kan løse sine økonomiske utfordringer», ifølge Mohammad al-Basha, talsmann for Jemens regjering.

Besøket skjer etter at Washington denne uken sa at amerikansk etterretning hadde avslørt planer fra al-Qaida i Jemen om å bombe et fly med kurs for Vesten. I helgen ble en ny offensiv mot militante opprørere sør i Jemen innledet.

Byen Zinjibar kontrolleres av en islamistisk opprørsgruppe som kaller seg Ansar al-Shariaa, som antas å være tilknyttet al-Qaida.

USA har trappet opp sine droneangrep i Jemen siden Hadi ble tatt i ed som president i februar. Pentagon har nylig gjenopptatt sin praksis med å sende militærrådgivere til det fattigste landet på Den arabiske halvøy. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere