RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama-rådgiver langet ut på Twitter og fikk sparken

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters): En høytstående tjenestemann i Det hvite hus spydde edder og galle om amerikanske politikere på Twitter. Da identiteten hans ble kjent, måtte han pakke sakene sine og gå.

Jofi Joseph har bidratt i forhandlingene med Iran om landets atomprogram, og ledet ikkespredningsarbeidet i sikkerhetsrådet til Barack Obama. Nå har han fått sparken etter at det ble kjent at diplomaten levde et dobbeltliv på nettet.

Under brukernavnet @NatSecWonk la han nemlig ut flere hundre skarpe meldinger på Twitter. Flere av dem handlet om amerikanske politikere, som fikk så hatten passet av den anonyme brukeren.

På kontoen spekulerte Joseph i det vide og brede om de politiske motivene som lå bak ting kollegene i administrasjonen gjorde. Blant annet la han ut flere spekulasjoner om Ben Rhodes, Obamas talsmann for nasjonale sikkerhetsspørsmål.

Tidligere utenriksminister og en mulig presidentkandidat i 2016, Hillary Clinton, levnes heller ikke mye ære av tjenestemannen. Hun «har få politiske mål og ingen seire», ifølge Joseph på Twitter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere