Gå til sidens hovedinnhold

Obama redd for å bli askefast

Drar fra Irland tidligere enn planlangt.

Askeskyen etter vulkanutbruddet på Island fører til at president Barack Obama og kona Michelle må legge om på planene sine.

Presidentparet er på reise i Europa denne uken, de ankom Irland mandag, og planen var at de skulle dra videre til London tirsdag, men på grunn av redsel for å bli askefaste drar de til London allerede mandag kveld, melder Reuters.

Etter planen skal Obama reise fra Storbritannia til Frankrike for å delta på G8-toppmøtet som avholdes fra 26. - 27.mai. Presidentparet skal etter planen avslutte reisen sin i Polen i slutten av uken.

De siste værvarslene viser at askeskyen vil dekke Skottland og Irland tidlig tirsdag morgen.

Må kansellere
Askeskyen fører til at flere flyselskaper må kansellere enkelte reiser.

Det er ventet at asken skal nå Skottland i løpet av mandag kveld, og det skotske flyselskapet Longanair, har kansellert 36 flyginger tirsdag morgen, melder Sky News.

Flyplassene i Skottland har vært åpne, men flyplassene i Barra, Benbecula og Tiree, som ligger på Hebridene i Skottland, står nå i faresonen for å bli truffet av askeskyen, noe som kan ha store konsekvenser for flytrafikken.

Drar tidligere til CL-finale
Fotballaget Barcelona har også annonsert at de vil fly til London tirsdag, dette er tidligere enn planlagt, men det vil forhindre at de kommer for sent til Champions League-finale som spilles på Wembley lørdag, hvor de skal spille mot Manchester United.

Det er ventet at akseskyen vil finne veien til Sør-Norge tirsdag ettermiddag, men det er foreløpig ikke kjent hvor store konsekvenser dette kan få for flytrafikken.

Om askeskyen blir et problem denne gangen er blant annet avhengig av om utslippet fra vulkanen fortsetter og hvordan vindretningen er.

Kommentarer til denne saken