*Nettavisen* Nyheter.

Obama sender flere soldater til Bagdad

Obama skal denne uken besøke Estland og delta på NATO-toppmøtet i Wales. Også i møtene med andre NATO-ledere er det ventet at kampen mot IS vil stå høyt på agendaen. Foto: Jonathan Ernst (Reuters / NTB Scanpix)

Barack Obama sender 350 ekstra soldater til Bagdad for å beskytte amerikanere der.

03.09.14 04:31

Utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel reiser også til Midtøsten for å styrke kampen mot opprørsgruppen IS.

Det går fram av en uttalelse fra Det hvite hus, som opplyser at det er USAs utenriksdepartement som har bedt om at antallet soldater i den irakiske hovedstaden økes.

Etter forsterkningene vil om lag 820 amerikanske soldater befinne seg i Bagdad. Kerry og Hagel skal forsøke å bygge «et sterkere regionalt partnerskap» som kan konfrontere IS, ifølge uttalelsen. De to reiser til Midtøsten «i nær framtid».

Obama skal denne uken besøke Estland og delta på NATO-toppmøtet i Wales. Også i møtene med andre NATO-ledere er det ventet at kampen mot IS vil stå høyt på agendaen.

USA har de siste ukene gjennomført en rekke bombeangrep mot IS i Irak. Tirsdag la opprørsgruppen ut en video som etter alt å dømme viser likvideringen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.