RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama sender flere soldater til Bagdad

Obama skal denne uken besøke Estland og delta på NATO-toppmøtet i Wales. Også i møtene med andre NATO-ledere er det ventet at kampen mot IS vil stå høyt på agendaen.
Obama skal denne uken besøke Estland og delta på NATO-toppmøtet i Wales. Også i møtene med andre NATO-ledere er det ventet at kampen mot IS vil stå høyt på agendaen. Foto: Jonathan Ernst (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Barack Obama sender 350 ekstra soldater til Bagdad for å beskytte amerikanere der.

Utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel reiser også til Midtøsten for å styrke kampen mot opprørsgruppen IS.

Det går fram av en uttalelse fra Det hvite hus, som opplyser at det er USAs utenriksdepartement som har bedt om at antallet soldater i den irakiske hovedstaden økes.

Etter forsterkningene vil om lag 820 amerikanske soldater befinne seg i Bagdad. Kerry og Hagel skal forsøke å bygge «et sterkere regionalt partnerskap» som kan konfrontere IS, ifølge uttalelsen. De to reiser til Midtøsten «i nær framtid».

Obama skal denne uken besøke Estland og delta på NATO-toppmøtet i Wales. Også i møtene med andre NATO-ledere er det ventet at kampen mot IS vil stå høyt på agendaen.

USA har de siste ukene gjennomført en rekke bombeangrep mot IS i Irak. Tirsdag la opprørsgruppen ut en video som etter alt å dømme viser likvideringen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere