RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama sender hilsen til Chile

Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad
Sist oppdatert:
Hele verden følger spent med på den historiske redningsaksjonen.

De 33 gruvearbeiderne har vært innesperret i mørket siden 5. august. Familiene har samlet seg på en plass ved San José-gruven som er omdøpt til Håpets leir. Der har familiemedlemmer ventet i spenning på øyeblikket gruvearbeiderne blir reddet opp til overflaten.

Like etter klokken 05.00 ankom førstemann Florencio Avalos (31) overflaten. Aldri før har noen blitt reddet opp i live etter å ha vært innesperret i så lang tid.

Sendte en hilsen
En hel verden har fulgt med på den historiske redningsaksjonen, og USAs president Barack Obama har allerede sendt en hilsen til gruvearbeiderne.

- Våre tanker og bønner går til de modige gruvearbeiderne, deres familier og til mennene og kvinnene som har jobbet så hardt for å redde dem, sa Obama i en uttalelse like etter at førstemann vare ute i trygghet.

- Vanskelig arbeid gjenstår
- Redningsaksjonen er langt fra over, og vanskelig arbeid gjenstår, og vi ber om Guds nåde for at gruvearbeiderne blir brakt til overflaten i trygghet og blir gjenforent med sine familier, fortsatte Obama.

Det kan ta 48 timer før alle gruvearbeiderne er hentet opp til overflaten. Det tar cirka én time å hente opp hver gruvearbeider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere