Obama sender hilsen til Chile

Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad

Hele verden følger spent med på den historiske redningsaksjonen.

13.10.10 08:07

De 33 gruvearbeiderne har vært innesperret i mørket siden 5. august. Familiene har samlet seg på en plass ved San José-gruven som er omdøpt til Håpets leir. Der har familiemedlemmer ventet i spenning på øyeblikket gruvearbeiderne blir reddet opp til overflaten.

Like etter klokken 05.00 ankom førstemann Florencio Avalos (31) overflaten. Aldri før har noen blitt reddet opp i live etter å ha vært innesperret i så lang tid.

Sendte en hilsen
En hel verden har fulgt med på den historiske redningsaksjonen, og USAs president Barack Obama har allerede sendt en hilsen til gruvearbeiderne.

- Våre tanker og bønner går til de modige gruvearbeiderne, deres familier og til mennene og kvinnene som har jobbet så hardt for å redde dem, sa Obama i en uttalelse like etter at førstemann vare ute i trygghet.

- Vanskelig arbeid gjenstår
- Redningsaksjonen er langt fra over, og vanskelig arbeid gjenstår, og vi ber om Guds nåde for at gruvearbeiderne blir brakt til overflaten i trygghet og blir gjenforent med sine familier, fortsatte Obama.

Det kan ta 48 timer før alle gruvearbeiderne er hentet opp til overflaten. Det tar cirka én time å hente opp hver gruvearbeider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag