RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama snakker ut om forholdet med Clooney

Foto: Carolyn Kaster/Chris Pizzello (Ap)
- Han er nøye med å ikke plage meg for ofte

President Obamas valgkampanje har nytt godt av støtten fra den kulturelle eliten i Hollywood, men det er få av artistene og skuespillerne som kjenner den amerikanske presidenten like godt som George clooney.

Ifølge ABCNews snakker han i kveld ut om vennskapet med en av verdens aller mest kjente og innflytelsesrike skuespillere, på talkshowet «Entertainment Tonight.»

Gode venner
- Sannheten er at vi ble kjent med hverandre på grunn av et viktig spørsmål. Han er en fantastisk forkjemper for menneskene i Darfur og for innbyggerne i Sudan som har blitt brutalisert i en lang periode, sier han til CBS News.

Obama og Clooney skal ha startet samarbeidet om Darfur mens han var senator.

- Jeg arbeidet med Darfur-spørsmålet sammen med andre politikere, og George, som har reist mye i regionen, og var svært godt informert, kom for å gi sitt vitnemål i Kongressen. På den måten ble vi kjent. Han er en bra mann og en god venn, sier han om vennskapet.

George Clooney har i senere tid blitt en knallhard forkjemper for menneskene i den krigsherjede regionen, hvor det ifølge FN fremdeles er nesten 2,5 millioner mennesker uten et sted å bo etter flere år med konflikt.

- Plager meg ikke
I mars ble Clooney arrestert utenfor Sudans ambassade i Washington fordi han deltok i en ulovlig protest mot myndighetenes behandling av egne innbyggere.

Til tross for det nære forholdet, understreker Obama at skuespilleren er svært klar over image-problemene det innebærer å komme for nært på Det Hvite Hus.

- Han er veldig nøye med å ikke plage meg for ofte. Han er svært klar over at hvis han er her for ofte, så blir det bare fokus på at «Obama henger med Hollywood-kjendiser» sier han.

Clooney har bidratt med betydelig støtte til Obamas valgkamp. Nylig arrangerte han en pengeinnsamling i sitt eget hjem, som genererte 15 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere