*Nettavisen* Nyheter.

Obama stoler på Secret Service-sjefen

Washington (NTB-Reuters): Det kommer stadig nye opplysninger i saken om amerikanske presidentvakters omgang med prostituerte i Colombia. Men Obama sier han har full tillit til Secret Services leder.

I alt 20 eller 21 prostituerte kvinner ble hentet av Secret Service-agenter og militærtjenestemenn til amerikanernes hotell i den colombianske havnebyen Cartagena, opplyste senatoren Susan Collins etter et møte med Secret Services leder Mark J. Sullivan tirsdag.

- Kan de ha vært medlemmer av en gruppe som er fiendtlig innstilt mot USA? Kan de ha plassert avlyttingsutstyr, uskadeliggjort våpen eller satt presidentens eller landets sikkerhet i fare? Er blant spørsmålene Collins sier hun stilte til Secret Service.

Agentene var en del av Obamas sikkerhetsteam på et toppmøte i Colombia i helgen. Men lørdag ble det kjent at elleve av presidentens Secret Service-vakter samt fem militærtjenestemenn var tatt ut av tjeneste og sendt hjem fra Cartagena etter beskyldninger om sexkjøp.

De elleve agentene har mistet sikkerhetsklareringen sin. Ingen av de involverte skal ha hatt ansvar for Obamas personlige sikkerhet under besøket i Colombia.

Obama har sagt at han forventer en grundig etterforskning av saken. Men sier også at han har full tillit til Secret Service-direktør Mark J. Sullivan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.