*Nettavisen* Nyheter.

Obama taper oppslutning

Washington (NTB-AFP): Oppslutningen om USAs president Barack Obama har sunket til under 50 prosent, viser en ny meningsmåling.

12.03.12 14:36

Hvis presidentvalget hadde vært holdt nå, ville Obama dessuten ha tapt mot Mitt Romney, mannen som er favoritt til å bli Republikanernes presidentkandidat.

Meningsmålingen er utført av ABC News og The Washington Post, og ble offentliggjort mandag. Den viser at bare 46 prosent av de spurte mener at Obama gjør en god jobb som president, mens 50 prosent mener han ikke gjør det.

I februar var situasjonen motsatt. Da mente 50 prosent at Obama gjorde en god jobb, mens 46 prosent var misfornøyd.

En viktig årsak til nedgangen antas å være stigende bensinpriser. 76 prosent av amerikanske arbeidstakere kjører bil til jobben, og bensinprisene er et sentralt politisk tema, spesielt i et valgår. Det amerikanske automobilforbundet varsler dessuten at prisene kommer til å fortsette å stige, noe som er dårlig nytt for Obamas valgkamp.

Hvis valget hadde vært holdt i dag, ville Obama fått 47 prosent av stemmene, mens Romney ville fått 49 prosent. Hvis Rick Santorum hadde vært motkandidat, ville Obama vunnet med 49 prosent mot 46 prosent til Santorum. Det er en langt knappere seier enn hva tidligere meningsmålinger har gitt Obama. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.