*Nettavisen* Nyheter.

Obama tatt imot som rockestjerne

Foto: MANDEL NGAN (Afp)

Barack Obama og hans kone Michelle ble nærmest mottatt som rockestjerner på ballet etter at Obama var gjeninnsatt som president for fire nye år.

22.01.13 07:54

Washington (NTB-DPA): Det var flere store arrangementer i Washington mandag for å feire at Obama tar fatt på en ny presidentperiode.

På et av ballene i Washington Convention Center danset presidentparet mens Jennifer Hudson framførte låta Let's Stay Together. Tusenvis av gjester tok bilder og jublet mens Barack og Michelle beveget seg rolig over dansegulvet.

I innsettelsestalen han holdt tidligere på dagen, understreket Obama betydningen av å hjelpe svake grupper i samfunnet. Han forsvarte homofiles rettigheter, og sa at USA må bidra til å bremse klimaendringene.

Under paraden som ble holdt i sentrum av Washington, valgte Barack og Michelle Obama å forlate sin pansrede limousin for å hilse på folk.

Presidentparet spaserte flere kvartaler mens agenter fra Secret Service forsøkte å dekke enhver tenkelig vinkel for snikskyttere og andre potensielle angripere.

Etter en stund satte paret seg inn i bilen igjen slik at paraden nedover Pennsylvania Avenue kunne fortsette med marsjerende orkestre, militære og folkedansere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag