Gå til sidens hovedinnhold

Obama testes for svineinfluensa

Holdes under nøye oppsikt etter besøk i Mexico.

Barack Obama besøkte nylig Mexico og var i nær kontakt med en person som kan ha dødd av svineinfluensa dagen etter. Nå holdes den amerikanske presidenten under nøye oppsikt av helsepersonell.

Svineinfluensa kan til nå ha tatt livet av over 103 mennesker i Mexico, og rundt 1600 testes nøye etter å ha fått påvist symptomer på sykdommen.

Ifølge Mexicos president Felipe Calderon er 900 av disse 1600 alt erklært friske, men myndighetene har likevel slått full alarm.

Testes regelmessig
Barack Obama besøkte Mexico for en drøy uke siden for å diskutere problemene knyttet til narkotikasmugling i regionen. Nå testes han regelmessig av helsepersonell for eventuelle symptomer på svineinfluensa.

Det hvite hus opplyser at presidenten er ved god helse, men bekrefter at man ikke tar noen sjanser og holder ham under observasjon etter Mexico-besøket.

Mexicanske medier melder at den amerikanske presidentens leger har all mulig grunn til å følge nøye med på helsetilstanden hans, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Nær kontakt med mulig smittet
Under oppholdet i Mexico by besøkte Obama byens antropologiske museum, der han ble vist rundt av den kjente antropologen Felipe Solis.

Dagen etter Obamas besøk døde Solis og symptomer kan tyde på at han var smittet av svineinfluensa, skriver den mexicanske avisa Reforma.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken