RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama truer med flere Iran-sanksjoner

Sist oppdatert:
Cartagena (NTB-Reuters-AFP): USAs president sier Iran kan vente seg flere sanksjoner om det ikke skjer noe gjennombrudd i de nye atomsamtalene de kommende månedene.

- Jeg tror det fortsatt er en mulighet for å løse denne konflikten på diplomatisk vis. Men åpningen er i ferd med å lukkes og Iran må utnytte muligheten, sa Obama under en pressekonferanse i Cartagena i Colombia, hvor han og latinamerikanske ledere avsluttet et to dager langt toppmøte søndag.

- Vi vil ikke bare la disse samtalene ende opp i en uthalingsprosess, sa Obama.

Obama understreket at Iran ikke hadde «fått noe gratis» under helgens forhandlinger i Tyrkias hovedstad Istanbul. Uttalelsen kom etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu søndag sa at hans «førsteinntrykk er at Iran har fått en fribillett» under de første forhandlingene i helgen.

Der ble partene enige om å fortsette samtalene i slutten av mai. Representanter for EU, USA, Russland, Kina, Frankrike, Storbritannia og Tyskland, den såkalt 5+1-gruppen, deltok på møtet. Det var det første i sitt slag etter at forhandlingene ble brutt for 15 måneder siden.

Det store stridsspørsmålet i forhandlingene mellom Iran og de vestlige maktene er hva som er hensikten med det iranske atomprogrammet. Iranerne sier de bare vil bygge kjernekraftverk, mens det internasjonale samfunn mistenker at de i virkeligheten forsøker å utvikle atomvåpen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere