Obama utelukker ikke militære skritt i Syria

Foto: Mandel Ngan (AFP)

USAs president sier alle alternativer ligger på bordet.

WASHINGTON (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama sier han forbeholder ser retten til å gripe inn militært i borgerkrigen i Syria hvis det viser seg at syriske regjeringsstyrker har brukt kjemiske våpen.

Ifølge Obama finnes det bevis for at det er brukt kjemiske våpen i Syria. Men det er behov for «mer spesifikk informasjon» om dette før USA bestemmer seg for hva landet skal gjøre, understreket han under en felles pressekonferanse med Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan torsdag.

– Det finnes ingen magisk løsning på så ekstraordinært voldelige og vanskelige situasjoner som i Syria, sa Obama.

Men USA holder fortsatt alle alternativer på bordet, advarte han.

– Jeg forbeholder meg retten til å ta nye skritt, både diplomatiske og militære, for de kjemiske våpnene i Syria er på lang sikt også en trussel mot sikkerheten vår og sikkerheten til våre venner og allierte, sa Obama.

Den amerikanske presidenten har tidligere gjort det klart at bruk av kjemiske våpen vil være et vannskille i borgerkrigen i Syria. Syriske styresmakter nekter selv for å ha brukt slike våpen.

Ifølge Erdogan er USA og Tyrkia enige på mange punkter i saken, deriblant om at Syrias president Bashar al-Assad må gå av, at bruk av kjemiske våpen er uakseptabelt, og at Syria ikke må bli en frihavn for terrorister. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.