RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama utpeker ny NSA-sjef

Washington (NTB-AFP): President Barack Obama har utpekt viseadmiral Michael Rogers til ny leder for NSA, som er i hardt vær etter avsløringer om at de driver massiv tele- og dataovervåking verden over.

Rogers er i dag øverstkommanderende i den amerikanske marinens avdeling for datakrigføring.

Med sin fortid som kryptolog er Rogers godt kjent med deler av virksomheten til National Security Agency, som driver såkalt signaletterretning i stort omfang verden over.

- Dette er en kritisk tid for NSA og viseadmiral Rogers vil bidra med ekstraordinære og unike kvalifikasjoner i denne stillingen i en tid der organisasjonen fortsetter sitt viktige oppdrag og skal sette i verk president Obamas reformer, heter det i en kunngjøring fra forsvarsminister Chuck Hagel.

NSA har over 30.000 ansatte og er den største av USAs 16 etterretningsorganisasjoner. Organisasjonen har anlegg for innhenting og analyse i land som Storbritannia, Australia, Canada, Japan, New Zealand og Tyskland.

Dokumenter fra avhopperen Edward Snowden har avdekket hvordan organisasjonen driver massiv overvåking av tele- og datatrafikk verden over, og at NSA også har avlyttet allierte ledere som Tysklands Angela Merkel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere