*Nettavisen* Nyheter.

Obama-vakter sendt hjem etter fuktig kveld på byen

USAs president Barack Obama går ombord i Air Force One etter besøket i Amsterdam. Foto: Koen Van Weel (Ap)

Tre av sikkerhetsvaktene i følget til president Barack Obamas under besøket i Europa, er sendt hjem etter en fuktig kveld på byen i Amsterdam.

26.03.14 06:11

De tre Secret Service-agentene ble ifølge The Washington Post sendt hjem søndag, etter at de ansatte på hotellet der de bodde varslet den amerikanske ambassaden. Det melder NTB.

Hotellet slo alarm etter at de fant den ene av agentene overstadig beruset og sovende i en korridor søndag morgen, dagen før Obamas ankomst.

En talsmann for Secret Service bekrefter at tre av deres agenter «av disiplinære grunner» er sendt hjem og permittert mens saken etterforskes.

Colombia-skandale

De tre agentene tilhører ifølge godt informerte kilder Secret Service's såkalte Counter Assault Team, kjent som CAT. Den ene av dem skal ha vært teamleder.

Secret Service ble rammet av en tilsvarende skandale da Obama besøkte Colombia i 2012. Tolv medlemmer av presidentens vaktstyrke festet da vilt og tok med seg prostituerte på rommet i Cartagena.

Ti av agentene ble siden avskjediget og sjefen for Secret Service, Mark Sullivan, gikk kort tid etter av.

Strenge krav

Secret Service har strenge regler for sine agenter, som ikke får røre alkohol i løpet av de ti siste timene før de går på vakt.

Agentene som ble sendt hjem fra Amsterdam søndag, skulle på vakt samme dag og brøt derfor trolig denne regelen.

Den amerikanske presidenten innledet mandag en ukelang rundreise i Europa og Saudi-Arabia.

Elitevakter

Medlemmene av CAT regnes som de beste av de beste og har i oppgave å beskytte presidenten dersom bilkortesjen hans kommer under angrep og bekjempe og tiltrekke seg eventuelle angripere mens andre får presidenten i sikkerhet. Det stilles derfor strenge krav til agentenes skyteferdigheter og fysikk.

Obama var rasende etter skandalen i Cartagena og stemplet sikkerhetsagentenes oppførsel der som uakseptabel.

– Vi representerer det amerikanske folk og når vi reiser til et annet land, forventer jeg at vi lever opp til den aller høyeste standard sa Obama den gang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag