*Nettavisen* Nyheter.

Obama varsler omfattende tiltak mot væpnet vold

Washington (NTB-Reuters-AFP): President Barack Obama vil forby salg av såkalte angrepsvåpen til private. Forbudet er en av en lang rekke tiltak som skal bidra til mindre væpnet vold i USA.

Den amerikanske presidenten la onsdag fram en lang rekke tiltak som blant annet skal bidra til å avverge tragedier som den som rammet en barneskole i Newtown nordøst i landet i desember. Der ble 20 barn og sju voksne drept i en skytemassakre.

- Vi kan ikke vente lenger med å gjøre noe med dette, sa Obama da han onsdag la fram det nyhetsbyrået Reuters kalte «det største framstøtet for våpenkontroll på flere mannsaldre».

- For hver dag som går uten at vi gjør noe, vil tallet på ofre for væpnet vold stige, framholdt han.

Obamas liste omfatter 23 forordninger som han selv kan utstede uten godkjenning fra de folkevalgte. Han krever samtidig at Kongressen tar sin del av ansvaret og forbyr salg av det amerikanerne kaller «assault weapons», halvautomatiske geværer og andre angrepsvåpen.

Obamas forslag bygger på en rapport fra visepresident Joe Biden, som har drøftet saken med både tilhengere og motstandere av et friest mulig våpensalg. Flere av forslagene vil trolig møte motstand fra republikanerne i Kongressen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.