*Nettavisen* Nyheter.

Obama vil fortsatt ha klarsignal for maktbruk

Washington (NTB-Reuters-AFP): USAs president Barack Obama holder fast på at Kongressen bør gi grønt lys for bruk av militær makt i Syria. Obamas regjering drøfter nå tidspunkt for en votering i saken med kongresspolitikere.

Presidentens talsmann Jay Carney sa tirsdag at Obama tviler på om regimet i Syria mener alvor, når det sier seg villig til å godta Russlands forslag om å plassere syrernes kjemiske våpen under internasjonal kontroll. Presidenten mener at det er god grunn til å være skeptisk.

- Det presidenten sa i går kveld, gjenspeiler hvor vi står i dag. Vi tror dette kan være en positiv utvikling og vi ser det som et klart resultat av presset som Syria har vært utsatt for, sa Carney til fjernsynskanalen NBC.

Obama skulle tirsdag kveld amerikansk tid møte ledere for Kongressen i Washington for å drøfte situasjonen. Han ville be om fullmakt til å gjennomføre «begrensede angrep» mot Syria, og senere tale til det amerikanske folk.

Presidenten drøftet i forrige uke tanken om å plassere Syrias kjemiske våpen under internasjonal kontroll med sin russiske kollega Vladimir Putin under G20-toppmøtet i St. Petersburg, sa en talsmann for Putin tirsdag. Talsmannen gikk ikke inn på innholdet i samtalen. (©NTB)

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag