RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama vil gå til valg på skattereform

Washington (NTB-Reuters): En mer rettferdig skattepolitikk. Det er kampsaken USAs president Barack Obama vil gå til valg på i høst.

Tirsdag skal Barack Obama holde en tale i delstaten Florida hvor han vil snakke om den såkalte Buffett-skatten, en foreslått skattereform som er oppkalt etter forslagets opphavsmann, mangemilliardæren Warren Buffett. Hans forslag er at alle som tjener mer enn 1 million dollar i året, skal få en skattesats på 30 prosent.

Hvordan Barack Obamas skattebudskap vil bli mottatt i vippestatene, er derimot et annet spørsmål.

I en ny meningsmåling som er gjennomført i tolv viktige vippestater, sier 80 prosent av uavhengige velgere at de er mer opptatt av en økonomisk politikk som gir folk muligheter, enn av å redusere avstanden mellom fattig og rik. Målingen er gjennomført av Third Way, som er tilknyttet Obamas parti Demokratene.

Obama har lenge hatt et forsprang på meningsmålingene foran presidentvalget i høst. Han har størst oppslutning blant uavhengige velgere i vippestatene.

Det er fortsatt ikke avklart hvem som vil stille mot ham, men Mitt Romney ligger best an i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere