RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obama vil granske sexanklager mot sikkerhetsvakter

Cartagena (NTB-Reuters-AFP): USAs president Barack Obama forventer en omhyggelig etterforskning av anklagene om at hans sikkerhetsvakter hadde omgang med prostituerte i Colombia.

- Vi representerer det amerikanske folk, og når vi reiser til et annet land forventer jeg at vi opptrer ytterst redelig og verdig, sa Obama om den pinlige hendelsen som har kastet en mørk skygge over helgens toppmøtet i Cartagena i Colombia.

Elleve av presidentens Secret Service-agenter samt fem militærtjenestemenn ble midlertidig suspendert fra sine stillinger og sendt hjem fra havnebyen etter beskyldningene.

- Jeg vil vente til hele granskningen er over før jeg endelig bedømmer dem, sa Obama under en felles pressekonferanse med Colombias president Juan Manuel Santos i Cartagena søndag. Han la til at «det er klart han vil bli sint» hvis det viser seg at livvaktene kjøpte sex fra prostituerte.

Secret Service etterforsker anklager om at de 16 amerikanerne kjøpte seksuelle tjenester fra prostituerte, og at de kranglet om betalingen med en av kvinnene. Ingen av de involverte, verken agentene eller militærtjenestemennene, hadde ansvar for Obamas personlige sikkerhet under besøket i Colombia.

Ledere fra latinamerikanske og karibiske land samt USA deltok lørdag og søndag på konferansen, hvor viktige spørsmål om handel og regionens kamp mot narkotika ble tatt opp. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere