*Nettavisen* Nyheter.

Obama vil ha ny innvandringslov alt neste år

Washington (NTB-AFP-Reuters): President Barack Obama vil handle raskt for å få på plass en innvandringslov som kan bane veien for statsborgerskap for 11,5 millioner innvandrere.

Etter å ha blitt gjenvalgt i stor grad takket være spansktalende velgere føler Obama at han har mandat til å prioritere innsatsen for å få gjennom en innvandringslov han ikke klarte i sin første presidentperiode.

- Jeg føler meg trygg på at vi kan få til en innvandringsreform. Min plan er å presentere den og starte prosessen i Kongressen straks etter at jeg er innsatt igjen, sa Obama onsdag på sin første pressekonferanse etter gjenvalget.

En viktig grunn til at han fikk enda større oppslutning blant spansktalende enn i 2008, var at Mitt Romney la seg langt ut til høyre, ikke minst når det gjaldt innvandring. 71 prosent av de spansktalende stemte på Obama.

Obama håper at den massive oppslutningen Demokratene får fra de spansktalende, skal få Republikanerne til å reflektere og bli mer åpne for en innvandringsreform.

Obama sa i valgkampen at en av hans største fallitter i første presidentperiode var at han ikke greide å få en innvandringsreform gjennom på grunn av republikansk motstand i Kongressen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag