Gå til sidens hovedinnhold

Obama vil ha Tom Perez som ny arbeidsminister

Washington (NTB-Reuters-DPA): USAs president Barack Obama har utpekt Tom Perez til ny arbeidsminister. Hvis utnevnelsen blir godkjent av Kongressen, blir Perez eneste spanskættede medlem av Obamas regjering.

Obama utpekte mandag Perez, som i dag er assisterende justisminister, til å ta over etter Hilda Solis som sjef for arbeidsdepartementet i Washington. Han er utdannet ved eliteuniversitetet Harvard og spesialist på borgerrettigheter.

- Hvis du er villig til å jobbe hardt, spiller det ingen rolle hvem du er eller hvor du kommer fra. Tom har gjort det til en livsoppgave å beskytte dette prinsippet, sa Obama da han kunngjorde utnevnelsen mandag.

Men ifølge nyhetsbyrået Reuters er det ventet at Perez' kandidatur vil møte hard motstand fra opposisjonen i Kongressen. Den republikanske senatoren Jeff Sessions har allerede stemplet ham som «feil mann for denne jobben».

Sessions mener Perez har vært for ivrig til å hjelpe ulovlige innvandrere med å finne jobb i USA. Den demokratiske senatoren Patrick Leahy mener på sin side at Perez er svært godt kvalifisert for jobben som arbeidsminister, og at Kongressen bør godkjenne ham snarest mulig. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?