*Nettavisen* Nyheter.

Obama vil ikke besøke Mandela på sykehuset

BESØKER SØR-AFRIKA: Obama kom til Sør-Afrika fra Senegal sent fredag som en del av en lenge planlagt rundreise i Afrika. Foto: Ap

USAs president Barack Obama vil ikke besøke Nelson Mandela på sykehuset, men skal møte medlemmer av Mandelas familie lørdag.

29.06.13 21:31

Pretoria (NTB-Reuters-AFP): Michelle Obama vil også delta på det private møtet .

- Av hensyn til at Nelson Mandela skal ha det fredelig og komfortabelt, og etter familiens ønsker, vil de ikke besøke sykehuset, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Obama møtte Mandela en gang da han var senator i 2005. Presidenten har sagt at det viktigste er at Mandela er bekvem, og at han ikke vil trenge seg på.

- Presidenten og førstedamen vil ha et privat møte med medlemmer av Mandela-familien for å vise sin omtanke i denne vanskelige tiden, opplyser Det hvite hus.

Obama kom til Sør-Afrika fra Senegal sent fredag kveld. Søndag skal presidenten besøke fengselet på Robben Island, der Mandela satt 18 av de 27 årene han var fengslet av apartheidregimet.

Mandela, som fyller 95 år i juli, ble innlagt på sykehus 8. juni på grunn av alvorlige lungeproblemer. Tilstanden er fortsatt svært alvorlig, men fredag sa hans tidligere kone, Winnie, at det har vært en merkbar bedring det siste døgnet.

Obama reiser etter planen reise videre til Tanzania mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.